Diversey Polska Sp. z o.o.

Jesteśmy globalnym dostawcą profesjonalnych produktów i rozwiązań z zakresu czyszczenia i higieny. Oferujemy systemy, produkty, doradztwo, a także serwis, aby kompleksowo spełniać oczekiwania Klientów.
Ciągle dążymy do całkowitego wyeliminowania wypadków środowiskowych oraz incydentów, powodujących zagrożenie zdrowia i bezpieczeństwa ludzi, w odniesieniu do naszych działań, produktów oraz usług.
W czasach COVID-19 wszystko zaczyna się od zdrowia. Kampania społeczna Biała Lilia, której główny organizatorem jest firma Diversey skierowana jest do punktów gastronomicznych, od których oczekujemy aby były przede wszystkim „bezpieczną restauracją, barem lub kawiarnią”

Naszą intencją jest aby inicjatywa kampanii społecznej „Biała lilia” pozwoliła w niezwykle prosty, acz jednoznaczny sposób zdeterminować bezpieczny, spełniający obecne wytyczne higieniczne i najwyższe standardy obiekt gastronomiczny, w którym konsument poczuje się w komfortowych warunkach prawdziwym gościem i powróci do niego niejednokrotnie.

Gabart

Działamy i stale się rozwijamy na rynku od 2000 roku. Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem profesjonalnych środków czystości, artykułów higienicznych, systemów dozujących oraz maszyn czyszczących. Rozwiązania dostarczane do naszych klientów są najwyższej jakości, co potwierdzają opinie naszych konsumentów. W asortymencie posiadamy szeroką gamę produktów do czyszczenia i sprzątania zarówno dla firm, gastronomii , hoteli, zakładów przemysłowych, jak i mieszkań czy domów.
W swej działalności skupiamy się głównie współpracy z klientami z Warszawy i województwa mazowieckiego, ale pomoc partnerom spoza Mazowsza również nie jest dla nas problemem.
Nasz doskonale wyszkolony personel chętnie pomoże dobrać odpowiedni system higieny do danego obiektu oraz ekonomiczne w użyciu środki chemiczne, ich system dozowania a także przeszkoli pracowników.

Higma Service Sp. z o.o.

Higma Service to firma obecna na rynku czystościowym od 1998 roku, działająca w obszarze B2B. Obsługuje firmy w zakresie dostaw i dystrybucji rozwiązań do utrzymania czystości i higieny. W ofercie znajdują się systemy dozujące, chemia profesjonalna, chemia dla gastronomii, urządzenia i narzędzia do utrzymania czystości. Partnerzy firmy to m.in. Diversey, Taski i Tork.
„Dzięki otwartości i pomysłowości nie zamykamy się na potrzeby Klientów- posiadamy różne możliwości i formy współpracy, opieramy się na najlepszych doświadczeniach z dotychczasowymi Klientami”


Fundacja Klubu Szefów Kuchni

Fundacja powstała w 2008 roku z inicjatywy Klubu Szefów Kuchni: elitarnej organizacji, zrzeszającej najlepszych szefów kuchni w Polsce. Znani z telewizyjnych ekranów i najlepszych restauracji kucharze połączyli siły, pomysły i entuzjazm, promując polską kuchnię i troszcząc się o edukację młodego pokolenia kucharzy.
Celem działania Fundacji KSK jest kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych, uzupełnianie wiedzy i umiejętności zawodowych członków oraz organizowanie i pomoc w przeprowadzaniu pokazów, szkoleń, konkursów i wystaw. Fundacja dąży do zapewnienia właściwych warunków zawodowych kucharzom i cukiernikom, integruje środowisko szefów kuchni oraz osób współpracujących z nimi, dba o poprawę warunków polskiej gastronomii.
Swoje cele Fundacja KSK realizuje poprzez organizację imprez gastronomicznych, wspieranie wszelkimi możliwymi sposobami działań w branży gastronomicznej prowadzenie działalności edukacyjnej i współpracę z władzami samorządowymi, rządowymi i organizacjami pozarządowymi w zakresie wskazanym w celach fundacji.

Akademia Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich

APGiH to stowarzyszenie doświadczonych specjalistów, działających wokół szeroko pojętego biznesu gastronomicznego i hotelarskiego. Zostało powołane, aby optymalizować projekty związane z sektorem HoReCa.
Akademia została utworzona przez pasjonatów gastronomii, dysponujących potężną wiedzą, ugruntowaną wieloletnim doświadczeniem. Zespół to starannie dobrane grono renomowanych specjalistów w swoim fachu, zaczynając od planowania i projektowania wnętrza lokalu, jego wyposażenia, aż po szkolenia kelnerskie, managerskie oraz marketing, a także kontrolę kosztów. Stowarzyszenie zapewnia usługi w formule 360’, stawiając na współpracę z najlepszymi ekspertami, działającymi na polskim rynku.
Dewiza akademii to 90% praktyki i 10% teorii, która wynika z pewności, że przekazywanie praktycznych umiejętności zapewnia sprawnie działające i wyszkolone kadry oraz optymalnie działający biznes. Zaś 10% teorii to konieczność usystematyzowania wiedzy i przełożenia jej na praktyczne działania operacyjne.